Danske Slægtsforskere Odense

- en aktiv forening for slægtsforskere

Hvad får du for 100 kr. om året?

Gratis adgang til en lang række arrangementer - fysisk/online. Nyhedsbreve med aktuelt stof for slægtsforskere. Du kan låne en scanner til billeder og negativer. Vi lægger stor vægt på socialt samvær om vores gode hobby!

Bogen Gotisk

Køb bogen om gotisk håndskrift

bog forside

 

Danske Slægtsforskere Odense er tovholder og initiativtager til en lang række projekter, der går ud på at gøre slægtsforskning lettere for danskerne. På disse sider kan du læse om vores projekter og deltagerne i projekterne kan finde diverse vejledninger.

Banditter
- indtastning af straffeprotokoller mm.

Fotogruppen
- scanner arkivalier på Rigsarkivet
Vejledning dokumentscanner

Fæster og skifter
- Indtaster fæsteprotokoller (Tastevejledning indtastning af fæster)
- Indtaster skifteprotokoller (Tastevejledning indtastning af skifter)
- Skifteuddrag - finpudser færdige uddrag til indlæsning (Vejledning skifteuddrag - ved indlæsning af uddrag fra f.eks. Aurelia Clemons)
- Skifteuddrag - udarbejdelse (Vejledning skifteuddrag - til dig der vil bidrage med at lave skifteuddrag)

Læsekredsens historier
Foreningens 'Gotisk læsekreds' og 'Skrå læsekreds' har transskriberet nogle interessante historier og retssager, som kan læses i deres fulde længde her: Læsekredsens historier.

Dette projekt handler om 'Banditter'. Vi tager udgangspunkt i fangerne på hjemmesiden banditter.dk. Lige nu har vi to projekter i gang:
1) transskribering af domme over tugthusfanger i Odense tugthus,
2) indtastning af straffeprotokoller fra landets tugt- og arresthuse for at udvide antallet af søgbare fanger på banditter.dk.

Har du lyst til at hjælpe, så kontakt os endelig.

Læs mere …

Vi har lavet en fælles Google kalender, som vi bruger til at holde overblik over vagter i scanningsprojektet på Rigsarkivet i Odense.

Fotograferne skriver sig ind med ankomsttidspunkt og cirka hvornår de regner med at gå hjem. Efterbehandlerne skriver ind, hvornår de henter harddiske.

Læs mere …

KOM GODT I GANG

Bogscannere og PC forbindes, tilslut en løs harddisk. Tilslut fodpedal eller ‘håndtryk’ bag på scanneren.

Tænd for strøm til begge dele. Scanneren tændes bag på foden. Den lille lampe på scanneren tændes med let berøring bagpå.

Læs mere …