Danske Slægtsforskere Odense

- en aktiv forening for slægtsforskere

Hvad får du for 100 kr. om året?

Adgang til 60-70 arrangementer - masser af nyhedsbreve - adgang til hyggeligt samvær med slægtsforskere - mulighed for at låne en scanner til billeder og negativer.

Bogen Gotisk

Køb bogen om gotisk håndskrift

bog forside

Overskud fra salget går 100% til Danske Slægtsforskere Odense

IMG 7619

Vi mødes online - se kalenderen på forsiden.

Det går ud på, at deltagerne skiftes til at fortælle om en succeshistorie, de har haft som slægtsforsker.

Eller fortælle om et problem, de er gået fast i - måske kan de øvrige deltagere komme med forslag til kilder, man ikke selv har tænkt på.

Dvs. man kan deltage, hvis man har et emne, man gerne vil fortælle om, eller hvis man bare vil lytte og måske undervejs komme idéer til de andre. Altså åben slægtsforskning i små grupper uden oplæg. Vi håber at se rigtig mange af jer til denne nye form for slægtsforskning.

mette pc

Da vi ikke kan mødes fysisk for tiden, har vi åbnet for en ny måde at dyrke vores hobby på. Vi mødes hjemmefra via skærmen. Det virker sådan:

Kig i kalenderen på forsiden og bestem dig for, hvilken aktivitet du vil deltage i. På det anførte klokkeslæt klikker du på begivenheden i kalenderen og derefter på linket.

Det virker ligesom en telefonsamtale med billede på, hvor flere personer kan mødes samtidig. Undervejs kan mødelederen vise nogle skærmbilleder af det, vi snakker om. 

Det kræver kun....

Læs mere …

IMG 7516

Denne læsekreds mødes ikke - vi arbejder hver især hjemmefra. 

Danske Slægtsforskere Odense har en Gotisk læsekreds, som transskriberer tekster med gotisk håndskrift, f.eks. skifter, justitsprotokoller og breve. Det kræver lidt - eller en del - øvelse, og mange finder det vanskeligt.

Efter den gotiske skrift fik vi skråskrift, som blev brugt i Danmark fra 1875 og de næste 100 år, indtil vi i 1970-erne gik over til formskrift og skrivemaskine. Vi formoder, at rigtig mange af vores medlemmer kan læse skråskrift. Det vil vi gerne benytte os af i denne aktivitet: Skrå læsekreds.

Læs mere …