Danske Slægtsforskere Odense

- en aktiv forening for slægtsforskere

Hvad får du for 100 kr. om året?

Gratis adgang til en lang række arrangementer - fysisk/online. Nyhedsbreve med aktuelt stof for slægtsforskere. Du kan låne en scanner til billeder og negativer. Vi lægger stor vægt på socialt samvær om vores gode hobby!

Bogen Gotisk

Køb bogen om gotisk håndskrift

bog forside

 

Danske Slægtsforskere Odense har en fantastisk dygtig gotisk læsekreds, der igennem flere sæsoner har transskriberet nogle spændende historier fra fortiden.

På denne del af hjemmesiden vil vi i den kommende tid præsentere historierne, der enten kan læses ud fra almindelig interesse eller bruges som undervisningsmateriale i gotisk undervisning, da der både findes billeder af den gotiske tekst og derudover vores transskriberede version af - hvis vi selv skal sige det - meget høj kvalitet.

God fornøjelse med læsningen!

Jacob Mørk og Mariane Basses skilsmisse 1818-1822

Mariane Basses døde barn 1815

Etatsråd Lassens embedsrejse i Odense amt i 1821

  

I efteråret 2020 tog vi initiativ til en ny aktivitet: Skrå læsekreds. Deltagerne startede med at transskribere denne skønne historie:

Theodor Aggeboes erindringer - Frederik Bielefeldt Theodor Aggeboe levede 1826-1910 og begyndte egentlig en militær løbebane og deltog i De slesvigske krige. Det fylder naturligvis en del i hans erindringer. Fra 1866-70 var han politibetjent i Odense, og næsten halvdelen af siderne handler om hans oplevelser som betjent i Odense.

Senere gik de over til at indtaste navneregistre til www.faesterogskifter.dk og til www.banditter.dk 

 

...