Danske Slægtsforskere Odense

- en aktiv forening for slægtsforskere

Hvad får du for 100 kr. om året?

Gratis adgang til en lang række arrangementer - fysisk/online. Nyhedsbreve med aktuelt stof for slægtsforskere. Du kan låne en scanner til billeder og negativer. Vi lægger stor vægt på socialt samvær om vores gode hobby!

Bogen Gotisk

Køb bogen om gotisk håndskrift

bog forside

Overskud fra salget går 100% til Danske Slægtsforskere Odense

Hvad er et lokalarkiv?
Oftest er et lokalarkiv drevet af en kommune, der lægger lokaler til. Arkivet er bemandet med frivillig arbejdskraft og derudover har mange af dem en støtteforening. Arkivlederen og hjælperne vil frygtelig gerne hjælpe os slægtsforskere.

Arkiverne dækker oftest et sogn og nogle af dem dækker flere sogne. På Vestfyn er der et arkiv i Brenderup, der rummer lokalhistorie for 10 sogne og i Ringe er der også et stort arkiv med materiale fra flere sogne. I den beskedne ende er der et lokalarkiv i Sanderum, der holder til i et kælderlokale på skolen.

Hvad er et stadsarkiv?
Et stadsarkiv er et kommunalt arkiv, som opbevarer det, som kommunerne har pligt til at gemme iflg. Arkivloven. Derudover opbevarer de det samme som lokalarkiverne.

Eksempler på indhold i et lokalarkiv eller stadsarkiv
Fotos af gårde, huse, skoler, mennesker mm. Skudsmålsbøger, regnskabsbøger, ejendomsoplysninger, bøger om lokale gårde, skoleprotokoller, tiende lister, brandtaxationer (med beskrivelse af ejendommens rum), kort over egnen, aviser, sygekassearkiver, vejvisere og MEGET mere. 

Det er en guldgrube for slægtsforskere!

Hvad indeholder alle disse skønne arkiver?
Søg på www.arkiv.dk - ikke alt materiale er indtastet i denne database endnu, men meget kan søges dér. Finder du ikke, hvad du søger, så ring eller skriv til arkivet og forhør dig.

Hvordan besøger jeg et lokalarkiv eller et stadsarkiv?
Der findes to organisationer for lokalarkiver i Danmark:

ODA www.dkarkiver.dk
DLA www.danskearkiver.dk

Gå ind på hjemmesideerne og find de lokale arkivers kontaktoplysninger.