Danske Slægtsforskere Odense

- en aktiv forening for slægtsforskere

Hvad får du for 100 kr. om året?

Gratis adgang til en lang række arrangementer - fysisk/online. Nyhedsbreve med aktuelt stof for slægtsforskere. Du kan låne en scanner til billeder og negativer. Vi lægger stor vægt på socialt samvær om vores gode hobby!

Bogen Gotisk

Køb bogen om gotisk håndskrift

bog forside

Overskud fra salget går 100% til Danske Slægtsforskere Odense

Der findes en masse gode værktøjer, der kan bruges, når '4. Søndag efter Trinitatis 1787' skal oversættes til en konkret dato.

Den kalender vi bruger i vore dage, kaldes den gregorianske kalender. Den blev taget i brug i oktober 1582. Før den tid brugte vi den julianske kalender. I forbindelse med indførelsen af den gregorianske kalender lavede man et spring, så efter datoen 04.10.1582 kommer den 15.10.1582. Læs eventuelt mere om alt dette på Wikipedia.

Nu var datoerne på plads. Men præsterne skrev ofte dagens navn i stedet for selve datoen i kirkebogen. Der findes flere hjælpemidler til at oversætte disse navne til datoer. F.eks.

- På hjemmesiden dinslægt.dk - ret nem at bruge, man indtaster blot et årstal.

- Bauers kalender, som du kan finde på hjemmesiden morchslaegt.dk - knappen i venstre side, et par klik, så er du inde på årstallet.

- Kalenderprogrammet Dage, som kun kan købes sammen med et dyrt slægtsprogram. Men flere slægtsforskere fra Odense har programmet, og hjælper gerne med at slå en dato op for dig. Spørg når du kommer til Slægtsroderi.

- På hjemmesiden salldata.dk - under pilen øverst til højre findes punktet Hjælpemidler, Kalender.

 

Mette F/02.2023 (opdateret 08.02.2023)

PS: 4. søndag efter Trinitatis 1787 er: Søndag den 1. juli 1787 ;-)