Danske Slægtsforskere Odense

- en aktiv forening for slægtsforskere

Hvad får du for 100 kr. om året?

Gratis adgang til en lang række arrangementer - fysisk/online. Nyhedsbreve med aktuelt stof for slægtsforskere. Du kan låne en scanner til billeder og negativer. Vi lægger stor vægt på socialt samvær om vores gode hobby!

Bogen Gotisk

Køb bogen om gotisk håndskrift

bog forside

 

Hvilke billeder må du bruge frit?

Denne artikel handler kun om fotografiske billeder, som du bruger i din slægtsforskning, f.eks. på din hjemmeside, i udskrifter du forærer væk eller sælger eller måske i en slægtsbog. Billeder, som du bruger i dit slægtsforskningsprogram hjemme på din egen pc er ikke omfattet af reglerne.

Hvis der er tale om almindelige familiebilleder, billeder af huse mm. gælder disse regler:

Du må altid gerne bruge billeder, som du selv har fremstillet med dit eget kamera.

Andres billeder – her gælder også billeder fotograferet af andre familiemedlemmer – må du ikke bruge uden at spørge om lov. Hvis billedet er taget før 1970 må du dog frit bruge det uden at spørge.

For nyere billeder gælder, at ophavsretten for billeder udløber 50 år efter, at billedet er taget. Du kan læse mere om ophavsret på billeder her:

https://kum.dk/kulturpolitik/ophavsret/billedkunst-og-fotografier/

Det er vigtigt at huske, hvis man ’hapser’ billeder fra folks Facebookprofil eller får billeder forærende. Du må aldrig udgive andres billeder uden at have reglerne i baghovedet.

For fotografier, der har status af kunstværker, gælder andre skrappere regler. Dem kan du også læse i artiklen.