Danske Slægtsforskere Odense

- en aktiv forening for slægtsforskere

Hvad får du for 100 kr. om året?

Gratis adgang til en lang række arrangementer - fysisk/online. Nyhedsbreve med aktuelt stof for slægtsforskere. Du kan låne en scanner til billeder og negativer. Vi lægger stor vægt på socialt samvær om vores gode hobby!

Bogen Gotisk

Køb bogen om gotisk håndskrift

bog forside

 

Vi har lavet en fælles Google kalender, som vi bruger til at holde overblik over vagter i scanningsprojektet på Rigsarkivet i Odense.

Fotograferne skriver sig ind med ankomsttidspunkt og cirka hvornår de regner med at gå hjem. Efterbehandlerne skriver ind, hvornår de henter harddiske.

Når man starter i projektet vil Søren eller Mette give jer adgang til kalenderen.

Du skal være logget ind på Google for at kunne bruge kalenderen. Har du allerede et Google log-ind, skal vi kende den emailadresse, du bruger til at logge ind med. Det er en udbredt misforståelse, at det kræver en g-mail at være med, det gør det IKKE! Når du første gang opretter et log-ind på www.google.dk bliver du spurgt om du vil have en gmail. Det svarer du bare nej til og indtaster din egen mailadresse.

 

Åbn kalenderen

Når du er logget ind på google, skal du gå til www.google.dk og vælge ‘de 9 prikker’ 

og derefter Kalender. Se billedet:

fotokalender 01

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vis Fotokalender, RAO

Nu er kalenderen åben, og der er forvalgt et flueben ud for dit eget navn, dvs. din private kalender. Det kan du tænde eller slukke for. Men sørg for, at der er flueben ud for fotokalenderen. Nu kan du se, hvem der har skrevet sig ind til en vagt. 

fotokalender 02

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ser din kalender ikke sådan ud, kan du vælge øverst til højre, hvordan du vil have kalenderen vist. Jeg har valgt månedsvisning, hvor hele måneden vises samlet.

fotokalender 03

 

 

 

 

 

 

 

 

Hvilken scanner vil du bruge?

Scannerne har navne: Dokumentscanneren kalder vi D1. Bogscannerne kalder vi B1, B2, B3 og B4. 

Har du en favoritscanner, så skriv f.eks. B1 foran dit navn i kalenderen - så har du hermed reserveret denne plads. Se eksemplet her, hvor nogle har skrevet scannernavnet ind og andre ikke. Det er kun vigtigt, hvis der møder mere end 4 ind, der vil scanne med bogscanner - og hvis du gerne vil sidde et bestemt sted.

fotokalender 04

 

 

 

 

 

 

Klokkeslæt
Skriv hvornår du kommer og cirka hvornår du regner med at gå hjem. 

RA’s personale bruger ankomsttidspunktet til at se, hvornår de skal sætte vogne frem til jer. Og til at se, hvornår de skal komme ned og lukke jer ind, hvis I vil arbejde udenfor læsesalens åbningstid. Hvis du ankommer før åbningstid, bliver du lukket ind på bagsiden af bygningen ved rampen. Du skal ikke ringe på, men bare vente til de kommer og åbner på det tidspunkt, du har skrevet i kalenderen.

Slet IKKE din booking efter en vagt
Hvis du ikke kommer alligevel, skal du slette din booking fra kalenderen. 

Men hvis du har været der, så lad din booking stå. Efterbehandlerne bruger informationen, hvis en fotograf f.eks. har glemt at skrive dato og initialer ud for en kasse, så kan de ved hjælp af kalenderen finde tilbage til fotografen.

Fridag?
Hvis du ikke er skrevet i kalenderen, kommer du ikke. Altså: Fotokalenderen viser kun aktivt fremmøde, ikke fridage. I kan i stedet bruge listen over fotoprojektets deltagere, hvor I har mailadresser og telefonnumre på alle, hvis I gerne vil fortælle hinanden om, at I ikke kommer. 

Sådan booker du en fotodag i kalenderen
Dobbeltklik på den dato, du vil komme.

Skriv evt. scannernavn og dit navn øverst. 

Fjern flueben i ‘Hele dagen’.

Indtast det tidsrum du vil komme.

Sørg for, at det er Fotokalender, RAO, der er valgt! Det er meget vigtigt, ellers kan de andre ikke se din booking. Hvis der bare står ‘Begivenheder’ er du i gang med at booke i din personlige kalender.

Vælg Gem.

fotokalender 05

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Billedet kan se lidt anderledes ud, hvis du bruger en mobiltelefon. Men husk især at være opmærksom på, at du får det booket i ‘Fotokalender’ RAO’ og ikke i din egen kalender. Hvis det sker, kan de andre nemlig ikke se din booking.

 

Efterbehandleres booking i kalenderen
Efterbehandlere booker på samme måde for at vise, hvilken dag de kommer og henter harddiske. I kan nøjes med at vælge ‘Hele dagen’. 

Årsagen til at I skal booke er, at vi derved har overblik over, hvem der har hvilke billeder OG at fotograferne ved, at de skal starte på friske harddiske den dag, hvor der kommer en efterbehandler og henter alle de fyldte.

Denne vejledning er ajourført 22.10.2022/Mette F