Danske Slægtsforskere Odense

- en aktiv forening for slægtsforskere

Hvad får du for 100 kr. om året?

Gratis adgang til en lang række arrangementer - fysisk/online. Nyhedsbreve med aktuelt stof for slægtsforskere. Du kan låne en scanner til billeder og negativer. Vi lægger stor vægt på socialt samvær om vores gode hobby!

Bogen Gotisk

Køb bogen om gotisk håndskrift

bog forside

 

dengamleby2Årets store udflugt går denne gang til Aarhus torsdag den 26. oktober. 

Dagens program

Kl. 07.45 starter vi fra Odense. OpsamlingsstedParkering Odense Syd, Søndre Hospitalsvej 25, Odense S. Der er gratis parkering for biler og Letbanens stoppested 'Parkering Odense Syd'. Undervejs til Aarhus vil der blive serveret kaffe/te og rundstykker.

Ca. kl. 10.00 ankommer vi til Aarhus, hvor vi starter i Den Gamle By.
Her har vi bestilt 2 rundvisninger:
1. En tur gennem købstaden (ikke flere pladser på denne rundvisning)
2. Kvinder og børns hverdag.

Der kan være 20 personer på hver rundvisning. Ved tilmeldingen angives, hvilken rundvisning, du ønsker at deltage i. Efter rundvisningen er det muligt at gå rundt en time på egen hånd.

Kl. 12:30 er der frokost i Restaurant Gæstgivergården i Den Gamle By. Vi har bestilt 2 stykker smørrebrød og 1 øl/vand til hver. 

Kl. 13:30 kører bussen mod Dokk1, hvor Stadsarkivet ligger. Her er det muligt at høre et foredrag om Transkribus (håndskrift genkendelse) og computermodeller. Der er plads til 15 personer til foredraget og det varer ca. en time. Hvis flere end 15 ønsker at høre foredraget, bliver det gentaget efter det første foredrag. Der vil ikke være mulighed for at bruge læsesalen på Stadsarkivet, da foredraget foregår i læsesalen.

De, der ikke ønsker at høre foredraget, kan i stedet besøge

- Besættelsesmuseet, entréen er med i prisen
- KØN  museum (Kvindemuseet), entréen er med i prisen
- Det Kongelige Bibliotek, hvor du f.eks. kan fordybe dig i Mediestream
- Aarhus City på egen hånd

Der er også mulighed for at nyde kaffe og kage i Cafeen på Dokk1 for egen regning.

Kl. 16:00 Kører bussen hjemad, og vi er tilbage i Odense ca. kl. 18.00.

Praktisk information
Turen er for egen risiko, dvs. hvis du bliver syg og får brug for hjemtransport på anden måde end med bussen, skal du selv betale dette.

Turen er kun for medlemmer af Danske Slægtsforskere Odense, da egenbetalingen er meget lav og foreningen dækker resten.

Pris: 200 kr. pr. person.

Betaling: Senest 2. oktober 2023 til vores bankkonto 9570-13083851.

Hvis nogle af jer undrer sig over, at det er på en hverdag, så skyldes det, at vi ikke kan få alle de ønskede besøg i weekenden.

Tilmelding åbner fredag den 25. august kl. 08.00. Sidste frist for tilmelding er søndag den 1. oktober. DIN TILMELDING ER BINDENDE, dvs. du skal betale, hvis du har tilmeldt dig - vi betaler ikke pengene retur, hvis du melder afbud - vi skal nemlig bestille bus, mad, entréer m.m. på forhånd.